Offtop... Ale co tam.
Jestem po kilku set minutach gry... Spokojnie mogę powiedzieć że jest to najlepszy tytuł COD w jaki grałem. Jedni powiedzą że "jak zagrałeś w jedną grę to tak jakbyś grał we wszystkie" ja to nazywam powrotem do domu, znanego klimatu trybu rozgrywki i tego co robimy. Nie chcę wdawać się w szczegóły żeby nie popsuć nikomu niespodzianki ale... Przede wszystkim "HUD" jest bardziej modernistyczny niż w MW, natomiast główne menu jest raczej krokiem w tył i to sporym, choć czego tu wymagać, spełnia swoją funkcję. Sama fabuła jest ciekawa, mam wrażenie że pomimo umiejscowiona akcji w przyszłości to zdarzenia te są obrazem tego jak mogła się potoczyć historia świata. I to bardzo mi się podoba. Fani filmów wojennych i gier jak ja wyłapują pewne aluzje, tych nie zabrakło i tu. Zwłaszcza jeden filmy tłucze mi się po głowie. Skoro o filmach mowa, filmiki w przerwach są świetne. Bardzo w moim guście, zwłaszcza że zdają się być odgadnione od jednego z moich ulubionych i myślę najlepszych filmów ostatnich kilku lat. Wracając do rozgrywki, mam wrażenie że w wielu punktach tytuł nawiązuje do poprzednich tytułów, nie jest to na pewno zerżnięcie misji, ale poczucie że już tu byłeś. Sam nie wiem jak to ocenić, czy jako plus, próbę nawiązania do pozostałych COD-ów, czy jako minus, pójście na łatwiznę i wykorzystanie tego co się sprawdziło. Jedna misja była by dość przełomowa... ale ze względu na inny tytuł już nie jest i to tu miałem największe poczucie że już to robiłem. Aczkolwiek możliwości jakie dostajemy są znaczniej większe. Śmiem twierdzić że twórcy wzięli te punkty dla których odpalaliśmy te same misje wielokrotnie i jeszcze bardziej urozmaicili te momenty. O ile MW określił bym jako dość "płaskie" w rozgrywce to tu... A nie będę psuł wam zabawy. Może odniosę się jeszcze do Pana Psa, Riley-a. Faktycznie jest on niezniszczalnym narzędziem zagłady, mimo to na początku kiedy wysyłałem do do ataku naprawę się o niego martwiłem. I co by się nie działo zawsze myślałem co zrobiliście z psem wy... Może i moja ocena jest stronnicza. Ale jeśli chodzi o fabułę gra jest zupełnie inna od poprzedniczek, panuje w niej inny klimat rozgrywki ale zarazem wciąż poznajemy że to COD. Zresztą kto chętny niech sprawdzi