"jak całość polejesz żywicą..." - Co Wy z tą żywicą ??? Co to, sos jakiś czy co ??.
Po pierwsze żywica słabo się trzyma spienionego PCV (dlatego też szpachlówki na bazie żywic należy używać w jak najmniejszym stopniu), po drugie dobrze zaprojektowane i wykonane "dzieło" nie musi być niczym zalewane.
Oix. płytki 1mm też się przydadzą do dłubania detali więc nie płacz. Konstrukcja musi jednak być zbudowana z płyt 3mm-5mm.
Jeśli nie masz kasy, to wujek google się kłania. Szukasz firm reklamowych w Twoim mieście, które robią z tego materiału reklamy. Jedziesz tam i szuflą ładujesz do plecaka odpady z ich wycinanek. Mają tego na kopy i będą wdzięczni, że im to zabierasz. Ja w sobotę przejeżdżałem przez Olsztyn i zajechałem do takiej firmy (zupełny przypadek, akurat koło nich przejeżdżałem). I wyjechałem mając pełno ścinków idealnych dla mnie w różnych grubościach (1-10mm). Dla nich to śmieci
. Polecam taki sposób, bo nie wydając złotówki (no może na bilet, paliwo) dostajesz fragmenty płyty w grubościach prawie niedostępnych.