There is no truth in flesh, only betrayal. There is no strength in flesh, only weakness. There is no constancy in flesh, only decay. There is no certainty in flesh but death.
Zaraz Wam poobcinam coś więcej niż tylko serdeczny palec (poza tym Leonardo Da Vinci unowocześnił technikę i nie trzeba było aż takiego "poświęcenia") - koniec spamu, załóżcie sobie stosowny wątek w dziale poświęconym pancerzom i zabawcie się w takie stylizacje.
Aliit, tor, ijaat ! Meg jareor, parjir! "We are the Death Watch, descendants of the true warrior faith all Mandalorians once knew. "
No, oni przynajmniej coś ciekawego robią. Ja będąc w szkole mundurowej, jak dotąd nie miałem, żadnych lekcji, ani zajęć związanych z wojskiem. Tylko tyle, że mam mundur i od czasu do czasu jakaś musztra się trafi.
Rate napisał(a):Dobrze, że czegoś takiego uczą. Przyjdzie wojna, dzieciaki będą umieli się bronić.
Patrząc na film widzę jedno... jak przyjdzie wojna dzieciaki będą wiedzieć jak rozebrać broń na części... a to raczej mizerna umiejętność samoobrony No chyba, że zdemontujesz broń przeciwnikowi
Aliit, tor, ijaat ! Meg jareor, parjir! "We are the Death Watch, descendants of the true warrior faith all Mandalorians once knew. "
Myślę, że jeśli tak szybko i umiejętnie umieją rozebrać i złożyć broń to uczyli się też strzelać, bo po co umieć składać broń jak nie umie się z niej strzelać?
Możliwe. Ale wyciągnie takich wniosków z tego filmu jest dość dalekosiężne. Choć ja naukę jazdy samochodem rozpoczynałem od mycia samochodu oraz poznawania budowy silnika (na szczęście nie musiałem rozbierać Fiata UNO na części i na czas)
Rate-> nie koniecznie. Choć obsługa większości broni na świecie jest bardzo intuicyjna, więc pewnie nawet jak ich nie uczyli to sami się domyślą. Jakby to był stary dobry Ak-47 to nawet rozkładać by nie było trzeba, nic mu nie zaszkodzi. A tu co nowsza konstrukcja tym bardziej trzeba na nią uważać. Zakładam że jak człowiek opracuje już blaster to szanse na to czy wypali czy nie będą równe 50%, a kałasznikow nadal będzie niezawodny.
Sam bym chciał się czegoś podobnego uczyć, ale niestety na EDB (dawniej PO) uczy się jak robić zajebisty kłosik w bandażach, chociaż normalnie lekarz/pielęgniarz robi to na pałę "oby się trzymało".
There is no truth in flesh, only betrayal. There is no strength in flesh, only weakness. There is no constancy in flesh, only decay. There is no certainty in flesh but death.
U nas w zeszłym roku była dodatkowo strzelnica, w tym nie ma pieniędzy. A pierwsza pomoc bywa przydatna.
"He who excels as a warrior does not appear formidable One who excels in fighting is never aroused in anger One who excels in defeating his enemy does not join issues"
"Friends don't let friends wear a red shirt on landing-party duty"
Przydatna tak, ale to aby zrobić nienaganny kłosik podczas gdy ktoś się wykrwawia to już jest śmieszne: -Mógłby pan zrobić aby panu tak nie ciekła krew, kłosik mi nie wychodzi a karetka przyjedzie dopiero za 15 min.
Ten kłosik ma być nienaganny żeby się nie rozleciał ten opatrunek.
"He who excels as a warrior does not appear formidable One who excels in fighting is never aroused in anger One who excels in defeating his enemy does not join issues"
Ja tam akurat lubię EDB bo mamy spoko babkę(służyła w wojsku itd.), ale czasami dobija mnie program edukacji w szkołach średnich i gimnazjach. Z kłosików dostałem 5;D
My dopiero zaczynamy opatrywanie ran. Swoją drogą: tylko mi się wydaje, że ostatnio na forum w każdym temacie robi się off-top?