przez Neithenkaj » 06 Maj 2014, 11:25
Kto się pokusi o Mando przeróbkę?
*CREDO NAJEMNIKA"
"Jestem amerykańskim kontraktowcem. Dbam o siebie, o gościa po lewej i po prawej stronie - i o nikogo więcej. Wreszcie mogę powiedzieć oficerom regularnej armii, żeby się walili, co też będę czynił przy każdej nadażającej się okazji. Jestem kozłem ofiarnym mojej ojczyzny; żołnierzem, do którego w razie niepowodzenia nikt się nie przyzna - no i doskonale. Wynagrodzenie poniżej 700 dolarów dziennie jest nie do przyjęcia. Jestem w stanie jeść rzeczy, od których porzygałaby się koza, bo tak mnie wyszkolono, nie zgodzę się jednak na rację żywnościową poniżej 60 dolarów dziennie, bo jestem zachłanny. Mało dbam o odznaczenia i nagrody za odwagę. Wykonuję tę robotę, ponieważ daje mi ona możliwość zabijania wrogów mojej ojczyzny i zdobycia tego, czego zawsze pragnąłem. Zawsze będę w lepszej formie niż 99% żołnierzy czynnej służby, co zresztą nie jest wcale trudne. Będę zawsze zaopatrywał się w najlepszy i najbardziej szybkostrzzelny sprzęt; będę wyposażał mojego M4 w dodatkowe akcesoria tak długo, aż będzie ważył ponad 24 funty - nie żeby od tego działał lepiej, ale po to, by fajnie wyglądał na zdjęciach. Będę nosił przy sobie więcej uzbrjenia, amunicji i innych narzędzi śmierci niż liniowa drużyna piechoty, a gdy przyjdzie do starcia, będę siał wokół siebie spustoszenie. Gdziekolwiek się znajdę, zawsze w strefie działań wojennych odnajdę basen, piwo i kobiety - bo wiem, jak ich szukać. To ja stawiam warunki, a jeżeli komuś się nie spodobają, po prostu znajdę sobie inną firmę, która i tak zapłaci mi więcej."
"*