Jako, ze produkcja hełmu u mnie na pewien czas musiała być wstrzymana (moje nerwy wymagały wytchnienia), a nadążyła się super okazja, zabrałem się za produkcję broni. Jako, że umiłowanie mam do strzelców wyborowych docelowo interesowałem się potocznie zwaną "snajperką". Jako bazę postanowiłem wykorzystać sprzęt firmy Hasbro z serii zabawek dla chłopców NERF. Początkowo mój wybór padł na model "Longstrike CS-6". Jednak model dostępny na allergo wahał się w cenie około 170 zł i przez to wydatek ów został odłożony na dalszy plan. Ale z pomocą przyszedł jeden z marketów z promocją produktów z pod znaku NERF i tak oto stałem się posiadaczem innego modelu, a dokładnie "Recon CS-6"
Jak widać model ma dość futurystyczny wygląd (zresztą większość zabawek z tej serii tym się charakteryzuje) i stanowi wspaniałą bazę do pewnych przeróbek. Następne inwestycje to były dwie puszki farby (czarna i srebrna) oraz celownik optyczny 4 x 20. Kilka wieczorów spędzonych w garażu i końcowy efekt prezentuje się mniej więcej tak.
Całkowity koszt wykonania zaskoczył nawet moją małżonkę
- Broń - 50 zł
- Farba (dwie puszki) - 38 zł
- Celownik - 20 zł
w sumie 108 zł więc nie jest źle przy cenach samych modeli broni.
Obecnie pracuję nad dwoma rzeczami. Pierwsza to coś na końcówkę lufy, bo mam wrażenie, że wygląda trochę "łyso". Delikatnie przerabiam jeden element jaki został mi z "surowej" broni na coś w rodzaju tłumika, ale na razie nie wiem jak wyjdzie.
Druga rzecz, to nazwa
Może coś zasugerujecie